We mogen weer! Verras je gasten met verse, unieke speciaalbieren.  

Mojito Weizen

Mojito Weizen - dat belooft wat. Natuurlijk verwijst ‘Weizen’ hier naar het klassieke, zuid-Duitse, ongefilterde tarwebier met die karakteristieke fruitaroma’s van banaan, appel en abrikoos. Mojito is een klassieke Cubaanse cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater, munt en veel ijs. Het zou heel bruut zijn om al die ingrediënten met het bier te mengen - dat doen we dus ook niet.

Wat het wel betekent: zo getrouw mogelijk aan het Reinheitsgebot leggen Sander en Ward een solide basis van 60% tarwemout, aangevuld met pilsmout en een tikje karamout voor kleur en volmondigheid. Het spreekt dat een klassieke Weizengist lekker los mag gaan om het gistgedreven, esterachtige aroma te creëren. De kroon wordt op het werk gezet met een eclectische hopmix: Mandarina Bavaria hop en Nieuw-Zeelandse Mortueka doen een dansje met de esters en tarwe, en geven een frisse, subtiele lime-citrus-toets. Subtiel, want de balans staat voorop. Hiermee wordt de sensatie nagebootst van die beroemde Mojito - en je hoeft er niet voor naar Cuba of Beieren.

Dit bier wordt afgevuld op Polykegs. Wij halen het bier in week 47 op bij de brewpub van Bruut in Amsterdam en daarna komt het direct naar je toe. Bezorging is gratis vanaf drie fusten.

ABV 5.3%
Inhoud fust
resterend

€79 - .

  • Gratis bezorgd vanaf 3 items
  • Bestel nu, betaal achteraf
  • Verras je gasten