We mogen weer! Verras je gasten met verse, unieke speciaalbieren.  

Dark Humor Club - Hot Chocolate

Imperial Stout: een bierstijl met een mooi verhaal. Dat ‘Imperial’ verwijst naar het oude Russische Tsarenhof, waar deze bieren mateloos populair waren vanwege het hoge alcoholgehalte dat maakte dat de hovelingen het als wijn dronken. Dat alcoholgehalte (en de forse hopgift, om de vele restsuikers in de smaak te balanceren) dienden dezelfde rol als bij India Pale Ale: het hielp het bier de lange reis van Engeland naar Rusland te doorstaan. Tegenwoordig bedoelt de term “Imperial” dus vooral aan te geven dat het hier een robuustere versie van een ‘gewoon’ bier betreft.

Dat een dergelijk bier zich leent voor ‘zieke grappen’ wordt hier in de naam aardig duidelijk gemaakt: zwarte humor, een club waar wij wel bij willen horen. In dit geval een geslaagde grap die zich complex en rijk aan chocoladesmaken toont. Om de bedoelingen helemaal duidelijk te maken kozen onze Estse vrienden ervoor het bier te laten rijpen op enorme hoeveelheden cacaobonen, om daarmee de chocoladetonen uit de mout verder te onderstrepen.

Dit bier is afgevuld op Keykegs. We hebben al een exclusieve batch naar Nederland gehaald, dus dit bier wordt daarom direct na je bestelling afgeleverd. Bezorging is gratis vanaf drie fusten.

ABV 10.2%
Inhoud fust
resterend

€119 - .

  • Gratis bezorgd vanaf 3 items
  • Bestel nu, betaal achteraf
  • Verras je gasten